Jocul de păcănele online Pandora a fost lansat în octombrie 2018. El a fost dezvoltat de studioul Apollo Games pe o grilă 5×3 cu 5 linii de plată. Decorul acestui joc este unul misterios, chiar și rolele transparente fiind străbătute de lumini și umbre, o temă în concordanță cu sursa de inspirație, mitul Pandorei. Ce are de oferit acest joc ca la aparate?
Pandora – un slot online simplu și relaxant
Apollo Games a mizat pe simplitate atunci când a realizat acest joc de noroc pe internet. Grafica și fondul sonor adaugă mister acestei aventuri în mitologia greacă. Simbolurile de pe role sunt Cutia Pandorei (simbolul premium), Prometeu înlănțuit (Wild), Pandora, Hephaistos, Vasul Pandorei, Lira, Demoni și suita de simboluri de la J la K din pachetul de cărți de joc.
Disponibil ca păcănele gratis sau pe bani reali, jocul ca la aparate Pandora poate fi accesat de pe desktop sau dispozitive mobile. Algoritmul matematic mediu volatil, cu RTP de 95%, permite câștiguri de până la 500x pentru pariuri cuprinse între 0.50 RON și 300 RON. Obiectivul acestui joc este să obții combinații din 2 până la 5 simboluri pe una din cele 5 linii de plată active. Câștigul maxim se obține pentru o linie completă cu simbolul Cutia Pandorei. O combinație Cutia Pandorei – Cheie își va aduce un premiu misterios (între 8x și 105x).
Câștigurile eligibile din acest joc ca la aparate pot fi pariate prin funcția Gamble. Poți dubla suma pariată dacă vei ghici culoarea primei cărți de joc dintr-un pachet (Roșu sau Negru). Funcția este disponibilă de cel mult 5 ori consecutiv sau până la atingerea plafonului stabilit de provider. Poți paria întregul câștig sau doar ½ din acesta.
Mitul Pandorei
În mitologia greacă, Pandora este prima femeie de pe Pământ. La porunca lui Zeus, cel care crease bărbații, zeii Olimpului au trebuit să creeze Femeia. Sarcina i-a fost atribuită lui Hefaistos, zeul meșteșugăritului. Folosind lut și apă, acesta i-a dat formă și chip. Afrodita i-a dăruit frumusețe, Atena înțelepciune, Apollo talentul muzical, iar Hermes puterea de convingere. De aici vine și numele său care în limba greacă înseamnă „cea dăruită cu toate darurile”.
Prometeu s-a hotărât să îl imite pe Zeus creând oameni perfecți din lut și apă. El le-a dat viață cu ajutorul razelor soarelui și le-a dăruit focul furat din Olimp. Zeus i-a poruncit lui Hefaistos să construiască o cutie în care zeii să depună toate relele: cruzimea (Ares), aroganța (Poseidon), suferința (Hefaistos), lenea (Dionis), tristețea (Demetra), vanitatea (Hermes), pofta trupească (Afrodita), lăcomia și gelozia (Hera), ura (Artemis), bolile (Apollo), moartea (Hades), teama (Zeus). Hestia a depus în această cutie Speranța.
Zeus a vrut să-i dăruiască lui Prometeu pe Pandora ca soție și cutia ca dar de nuntă. Simțind capcana, Prometeu a refuzat cadoul care a ajuns la fratele său, Epimeteu. Împinsă de curiozitate, Pandora a deschis cutia și a eliberat relele pe Pământ. Doar Speranța a rămas prinsă în cutie.
Semnificația mitului Pandorei
Cutia Pandorei este un mit al originilor. Prin el este explicată apariția oamenilor, a relelor și a morții. Expresie a răzbunării lui Zeus pentru darul focului, el își găsește numeroase proiecții în zilele noastre. Subiect des folosit în literatură și artă, expresia „a deschide Cutia Pandorei” face referire la un subiect tabu, care poate dezvălui numeroase controverse.
În accepțiunea vechilor greci, mitul Pandorei a făcut din femeie sursa tuturor relelor. În fapt, curiozitatea ei a fost vectorul prin care Zeus s-a răzbunat pe oameni pentru că au primit focul de la Prometeu și au devenit mult mai independenți. Se spune că expresia „ferește-te de darurile de la greci” este o referire la Războiul Troiei și Calul Troian. Cel mai probabil, expresia își are originea în mitul Cutiei Pandorei și a sunat inițial „ferește-te de darurile de la zei”.