NetBet Blog Romania

Strategia Deep-Stack în poker

În poker, deep stack se referă la situația în care un jucător are o stivă de jetoane mult mai mare decât la început. Această situație necesită o abordare strategică atât în jocurile de poker cash, cât și în turnee.

Ce este Deep Stack Poker?

La modul general, este considerat deep stack un jucător care are mai mult de 100 de big blind-uri. Cel mai frecvent strategia aceasta este aleasă de jucătorii de poker cash. Intrând în joc cu un număr mare de fise, ei își pot adapta strategia astfel încât să își valorifice abilitățile și cunoștințele, dar și pentru a profita de stângăciile din strategia altor jucători.

Un turneu de poker deep stack este unul care începe cu un număr foarte mare de fise în comparație cu blind-urile. În același timp, este considerat deep stack un jucător  cu 70 – 80 BB (Big Blind) în condițiile în care la masă sunt jucători cu 15-20 BB. El este deep stack în comparație cu ceilalți jucători.

Într-o sintetizare simplistă, Deep Stack Poker se referă la situația în care joci cu foarte multe BB (în general, peste 100).

Cum afectează strategia Deep Stack dinamica jocului de poker

O stivă mare de fise poate crea un avantaj imens celui care o deține, dacă își ajustează corect strategia. Jucătorii aflați în această situație își permit să fie mai agresivi, deoarece își pot asuma mai multe riscuri.

Într-un joc cash, mai mulți jucători deep stack la masă înseamnă că se vor juca mai multe mâini pre-flop. Într-un turneu deep stack, când toți jucătorii încep cu multe fise, jocul în primele faze este mai complex, deoarece fiecare își va permite să vadă mai multe flop-uri, iar multe dintre acestea vor ajunge la showdown.

Cum îți ajustezi strategia de joc în situații deep stack

Atunci când în joc sunt stive „adânci”,  foarte important este raportul pot-to-stack. Nu există reguli stricte care să-ți spună cu cât trebuie să ridici potul atunci când ești deep stack. Această ajustare trebuie să țină cont de adversari și de experiența acestora.

Spre exemplu, dacă în mod uzual pariezi 2,5 BB pre-flop, atunci când ai multe fise poți crește la 3,5 sau chiar 4 BB. Mai mult ar însemna să te expui inutil, jucătorii short stack (10 – 15 BB) putând fi forțați să împingă All-in. Dacă în față ai un jucător neexperimentat (recreativ) care joacă multe mâini marginale, iar mâna ta este foarte puternică, poți să crești pariurile pre-flop atât cât consideri că acesta este dispus să plătească. În acest fel îți vei maximiza avantajul.

Când vorbim de pariuri pre-flop 3-bet, situația se schimbă. Deoarece în acest caz arăți oricum că ai o mână premium, pariul ar trebui ajustat în funcție de stivă. Dacă în mod obișnuit  pariul era de 8 BB, o creștere la 11 – 12 BB ar putea să fie o mișcare câștigătoare.

Post flop, jocul deep stack  este mult mai animat întrucât raportul pot-to-stack poate fi unul considerabil dacă toți jucătorii au stive consistente. În acest caz bluff-urile și semi-bluff-urile devin mult mai eficiente.

Ponturi pentru strategia Deep Stack

Strategia Deep Stack trebuie să fie una ajustabilă în funcție de numeroși factori: prezența altor jucători deep stack la masă, ante, mărimea medie a poturilor, etc.

Atunci când ai un număr foarte mare de BB, trebuie să îți mărești arealul de cărți jucate, introducând printre acestea și conectori care îți pot aduce chinte sau culori. Această strategie trebuie abordată cu atenție. Sunt preferabili conectorii care îți pot completa cea mai bună mână.

Alte ponturi utile în această situație sunt să verifici frecvent mâinile marginale și să eviți să plusezi puțin. Având în spate un număr mare de fise și o mână medie, fiind cel care plusează, vei controla dimensiunea potului și vei evita alte plusări din partea oponenților.

Totuși, fiecare mână în poker este unică, putând fi influențată de mulți factori. Rămâi vigilent, evaluează corect jocul de la masă, valorifică-ți cunoștințele și abilitățile și profită de slăbiciunile adversarilor! Pentru a deveni mai bun, exersează pe platforma de poker online NetBet!

Exit mobile version