Pokerul online deschide noi oportunități, atât pentru jucătorii recreaționali, cât și pentru cei care vânează statutul de profesioniști. Una dintre acestea o reprezintă turneele de poker hyper-turbo, turnee de mare viteză în care strategia de joc trebuie adaptată pentru a compensa presiunea timpului în care poți lua decizii.
Ce sunt turneele de poker hyper-turbo?
Acest gen de turnee se remarcă prin viteza cu care cresc blind-urile și ante-urile. În cele mai multe cazuri, acestea cresc după 3-5 minute, dar sunt și turnee cu o structură de creștere a blind-urilor la 2 minute. În multe cazuri, se joacă o singură mână pe nivel.
Astfel, jucătorii trebuie să acționeze rapid și să se adapteze din mers. Pentru a reuși trebuie să-ți construiești o strategie push-fold eficientă, trebuie să ții cont de următorii factori:
- Blind-uri și ante – crescând foarte rapid, acestea pun presiune asupra stivei de jetoane. De aceea, pentru a conta în joc, trebuie să acumulezi cât mai multe jetoane în primele faze ale jocului.
- Stack – dimensiunea stack-ului te va forța să joci all-in mult mai des și cu mâini de start de valoare medie
- Presiunea timpului – trebuie să faci alegeri rapide, dar bine calculate.
Ce trebuie să știi despre turneele hyper-turbo
Pentru a juca în astfel de turnee trebuie să urmezi o minimă pregătire în timpul căreia să studiezi jocul, să pregătești o strategie eficientă pre-flop și să o adaptezi pe măsură ce jocul înaintează. Trebuie să te familiarizezi cu intervalul de timp pentru a acționa, să profiți de poziția de la masa de joc, să te concentrezi pe mâinile cu potențial, să evaluezi dimensiunile stivelor de jetoane, tendințele adversarilor și dinamica mesei de joc.
Pe lângă acestea aspecte cu specificitate ridicată, trebuie să ții cont și aspecte generale, cum ar fi identificarea și exploatarea punctelor slabe ale adversarului (o sarcină dificilă în MTT-uri hyper-turbo), aplicarea unei strategii agresive sau luarea de decizii echilibrate.
Strategii de joc în turnee hyper-turbo
Strategia de joc în turneele foarte rapide trebuie să fie una clară, dar, în același timp, adaptabilă realității de la masa de joc și etapei în care se află jocul. Ca la orice turneu de poker, în primele niveluri ale blind-urilor poți să joci selectiv mâinile. Pe măsură ce turneul avansează, în funcție de stiva de jetoane, posibilitățile de a acționa se reduc, în multe cazuri având doar opțiunile fold și all-in.
Strategia de joc în faza de început
În această etapă blind-urile sunt prea mici pentru a merita să fie „furate”. Jocul tight reprezintă strategia optimă pentru această fază. În acest fel te obișnuiești cu viteza de joc înainte de a planifica o mișcare. O imagine de jucător „în carte” va fi utilă în etapele următoare, când aceasta îți va masca jocul agresiv.
În primele runde ale turneului este indicat să-ți observi adversarii, să le identifici strategia de joc și să cauți fisuri în aceasta. În același timp, o mână foarte puternică merită forțată, mulți dintre adversari având tendința să încerce să-și crească repede stiva (îndeosebi în turneele cu rebuy).
Strategia în fazele intermediare
Creșterea blind-urilor determină schimbarea strategiei în faza de mijloc a turneului. Variația stivelor determină acțiunea jucătorilor, iar știința de a ști când să plătești sau când să renunți va fi decisivă pentru intrarea în bani. Luarea deciziilor corecte îți va garanta, în timp, succesul.
În etapele intermediare ale unui turneu hyper-turbo devine dificilă, chiar și pentru un jucător experimentat, identificarea mâinilor care trebuie jucate. Cei care vor juca „la inspirație” vor fi expuși. Folosindu-ți intuiția, indiciile contextuale și informațiile adunate despre adversar, experiența te poate ajuta să efectuezi mișcarea potrivită.
Strategia în etapele finale ale Hyper-turbo MTT
Dacă ai ajuns în această fază a turneului ești aproape de a intra în premii. Strategia se schimbă decisiv, majoritatea jucătorilor devenind agresivi. Presiunea și dinamica jocului în aceste momente pot fi foarte distractive. Asta cu atât mai mult cu cât ai o dimensiune mare a stivei de jetoane. În acest fel poți să conduci jocul, dar chiar și în această situație creșterea blind-urilor poate afecta dimensiunea stivei.
De aceea, foarte eficientă este strategia de a izola jucătorii, rezumând jocul la heads-up. De obicei, în această fază mulți dintre participanți mai au 7-8 blind-uri. Agresivitatea este un factor cheie, în special la bubble. În cazul în care ai o stivă redusă, ideal este să împingi all-in în majoritatea mâinilor, dar mai ales atunci când ești primul care acționează.
Pentru șanse de reușită în astfel de turnee trebuie să te menții concentrat în fiecare moment, să evaluezi corect dimensiunile stivelor de jetoane și să anticipezi corect evoluția mesei. Nicio strategie nu este infailibilă, astfel că trebuie să fii deschis la mici corecții în propria strategie. Experiența este cea care îți va șlefui modul de a juca. Turneele de poker hyper-turbo de pe platforma NetBet Poker sunt terenul optim unde să-ți desăvârșești strategia de joc.