Baccarat și blackjack sunt jocuri cu cărți care au crescut enorm în popularitate după apariția jocurilor de live cazino. Mesele cu dealer real au permis introducerea de reguli noi care să aducă mai multă acțiune și suspans în joc. Acum ai la dispoziție numeroase variante de joc, dar nu știi ce să alegi, Blackjack vs Baccarat? Următoarele rânduri ar trebui să te ajute în alegerea ta.

Blackjack vs Baccarat

Baccarat un joc simplu și distractiv

Dacă vei analiza jocul de baccarat vei observa că acesta este unul extrem de simplu, în care singura acțiune care îți stă la dispoziție este alegerea pariurilor. Și aici lucrurile sunt extrem de simple existând doar 3 variante de pariere: pe mâna jucătorului, pe mâna bancherului sau pe egalitate.

După ce ai plasat pariurile, tu nu mai poți influența jocul în niciun fel. Dealerul distribuie 2 cărți cu fața în sus pe 2 poziții și, în funcție de reguli clare, mai poate distribui câte o carte, după care stabilește câștigătorul. Simplitatea jocului îl face preferatul celor care pariază mult și se bazează doar pe noroc.

Ai nevoie de o strategie corectă pentru a reuși la blackjack

În jocul de blackjack lucrurile se complică puțin. Acest joc presupune și un element de îndemânare din partea jucătorului. Acesta trebuie să selecteze acțiunile în anumite momente ale jocului, alegerile sale influențând decisiv rezultatul jocului.

Blackjack este jocul jucătorilor calmi, ordonați și disciplinați. Aceștia trebuie să aibă o evidență a cărților eliminate, atunci când sistemul de distribuire a acestora o permite, să ia deciziile corecte, dar mai ales să aleagă masa de joc cu cele mai avantajoase reguli.

Blackjack vs Baccarat: asemănări și deosebiri

Pentru a ne face o idee despre cele două jocuri trebuie să stabilim asemănările și diferențele dintre acestea, în funcție de anumiți factori.

Marja casei

Acest indicator plasează jocul de blackjack în avantaj. Aplicând o strategie corectă, avantajul casei în jocul de blackjack clasic poate să scadă până la 0.5%. Aceasta este o valoare teoretică influențată de acțiunile jucătorilor și regulile mesei. Spre exemplu, la pariurile secundare marja casei crește până la 4,5%.

La Baccarat lucrurile sunt mai simple. Marja casei este 1.06% pentru pariurile pe Banker, 1.24% pentru pariurile pe Player și 9.5% pentru pariurile pe egalitate.

Nivelurile de dificultate și acțiunea la masă

Avantajul este de partea jocului de Baccarat unde singura acțiune a jucătorului este plasarea pariului, stabilirea rezultatului fiind la mâna norocului. În jocul de blackjack live trebuie să iei anumite hotărâri cu impact direct asupra rezultatului. După distribuirea cărților, în funcție de regulile de joc, ai următoarele opțiuni: Împarți (Split), Dublezi (Double), Asigurare (Insurance), Stai (Stand), Tragi carte (Hit).

Pariuri

La Baccarat poți să pariezi pe Banker, Player sau Tie (Egalitate). La Blackjack, pe lângă pariul principal cu cota 1:1 (cota 3:2 când obții blackjack), poți să plasezi și pariuri secundare, cum ar 21+3 sau Perechi.

Blackjack vs Baccarat: care este mai accesibil?

Jucătorii au numeroase posibilități pentru a juca Baccarat sau Blackjack. Spre exemplu, în secțiunea Live Cazino NetBet găsești peste 100 de mese de blackjack cu dealeri reali. Sunt administrate de Evolution Gaming, Ezugi sau Pragmatic Play Live, lideri în acest segment al industriei. Jocurile de blackjack sunt disponibile non-stop, iar varianta Free Bet Blackjack (înscrieri nelimitate) și opțiunea Bet Behind îți permit să intri în acțiune oricând dorești.

Amatorii de baccarat găsesc jocuri furnizate de Ezugi, Evolution sau Skywind Group.

Concluzie

Fără a intra foarte mult în detalii, alegerea între Blackjack și Baccarat este subiectivă și ține de experiența pe care și-o dorește jucătorul. Personal, prefer jocurile de noroc care mă provoacă și, în consecință, jocul de blackjack se numără printre alegerile mele.

Cu toate astea, accept să-mi provoc norocul în unele sesiuni de baccarat care se pot dovedi relaxante și distractive. Pentru că, nu-i așa, asta ne dorim de la jocurile de cazino.