NetBet Blog Romania

Despre rake și rakeback în pokerul online

Printre noțiunile cu care jucătorii trebuie să se familiarizeze se numără și cele de rake și rakeback în poker online. Dacă ești un jucător începător, în rândurile următoare vei afla semnificația acestor termeni și felul în care aceștia influențează strategia de joc, dar mai ales modul în care te ajută să îți gestionezi resursele.

Ce înseamnă rake în poker online?

Pentru a fi rentabile, camerele de poker percep o taxă pentru fiecare joc. Într-un joc cash, după ce o mână este finalizată, site-ul reține un procent din pot. În general se rețin între 5 și 10% din valoarea potului, dar respectându-se un plafon maxim pentru fiecare miză.

La mesele cash de la NetBet Poker, pentru mizele micro se reține un rake de 6,67%, în timp ce pentru mizele Low, Medium și High se reține o taxă de 5%. Rake-ul maxim care poate fi reținut este de 4 EUR/ USD/GBP pentru o mână.

În cazul turneelor, taxa se plătește atunci când te înscrii. Spre exemplu, când pentru participarea la un turneu taxa de intrare este de 11 USD, 10 USD vor merge în fondul de premii, iar 1 USD va fi taxa de participare (Fee).

Unele săli de jocuri percep o taxă foarte mare. Practic, în cazul unui rake de 10%, dintr-un pot de 100 USD, 10 USD „se pierd”. De aceea, rake-ul perceput de NetBet Poker este unul convenabil, atât pentru jucătorii pe mize mici, cât și pentru cei pe mize mari.

Ce este rakeback?

Prin rakeback se înțelege procentul din rake-ul reținut de camera de poker care se întoarce către jucători. Practic, rakeback-ul este o modalitate de a reduce rake-ul, adoptată de multe dintre sălile de poker online. Acestea apelează la acest instrument pentru a recompensa jucătorii fideli.

Pentru clienții pe mize mari, unele săli de poker pe internet asigură rakeback de până la 75%. Oferta medie de rakeback variază între 20% și 40%, dar pentru a te califica trebuie să contribui cu un rake minim. Multe dintre camerele de poker au optat pentru un rakeback progresiv.

La NetBet poker vei beneficia de rakeback în baza programului VIP. Acesta este structurat pe 5 niveluri: Bronze, Silver (minim 20 puncte), Gold (minim 500 de puncte), Platinum (minim 4.000 de puncte de loialitate) și Diamond (minim 25.000 de puncte).

Punctajul este stabilit astfel:

 

La poker cu micro-mize vei primi 3 puncte suplimentare (la mesele cash) și 2 puncte suplimentare la MTT-uri. După ce treci la un nivel VIP superior, numărul de Netpoints va primi un multiplicator care variază între 25% pentru nivelul Silver și 350% pentru nivelul Diamond. Rakeback-ul la NetBet (medie 22,5% din rake) constă în bonusuri care contabilizează curse rake, dar și achiziții prin Magazinul VIP.

Cum influențează rakeback-ul strategia de poker?

Recompensele rakeback cresc satisfacția jucătorilor. Chiar dacă pentru jucătorii recreaționali acestea sunt destul de reduse, ele reprezintă resurse suplimentare pentru a se dezvolta ca jucători. Pentru jucătorii de volum, acestea reprezintă o modalitate profitabilă pentru a reduce marja de câștig a casei.

Un  program lunar de recompense care include bonusuri, promoții, curse rake sau program de fidelizare (VIP) reprezintă a atracție în plus pentru jucători. Promoțiile rakeback trebuie luate în calcul atunci când îți alegi camera de poker online.

Într-un univers atât de competitiv, cum este cel al poker-ului, detaliile fac diferența. Ofertele rakeback te ajută să recuperezi o parte din taxele plătite la masa de joc, fără a fi nevoit să îndeplinești condiții suplimentare. În plus acestea pot transforma o săptămână mai grea la poker într-una profitabilă (utilizând bonusurile rakeback îți poți reveni).

Consultă programul VIP de la NetBet Poker, înregistrează-te și bucură-te de multitudinea de jocuri oferite, dar și de recompensele inedite!

 

Exit mobile version