Astăzi îți vom prezenta modul în care au obținut biletele pentru Campionatul European de fotbal Croația și Belgia, două dintre echipele despre care jucătorii la pariuri sportive online cred că se vor număra printre protagonistele competiției din Germania. Ambele selecționate au jucători legitimați la echipele de top ale Europei și promit să își îmbunătățească performanțele anterioare.

Campionatul European de Fotbal

Calificare cu emoții pentru Croația

Croația este una dintre echipele de top ale Europei. Vicecampioana mondială în 2018 și locul al III-lea la ediția din 2022 a Cupei Mondiale, echipa croată este la a 7-a prezență la un campionat european de fotbal (a 6-a consecutivă). Rezultatele la EURO nu sunt atât de bune ca la Mondial, dar echipa din Vestul Balcanilor reușește să ajungă mai mereu în fazele eliminatorii.

Tehnicianul Zlatko Dalic are la dispoziție un lot ușor îmbătrânit. El a încercat să plombeze echipa cu jucători tineri, de perspectivă, iar rezultatele sunt promițătoare. Cu toate astea, accidentele din luna octombrie 2023, când Croația a pierdut ambele meciuri din preliminarii, au pus în cumpănă prezența la Europeanul din Germania.

Croația a terminat pe locul al doilea în Grupa D, din care au mai făcut parte Turcia, Țara Galilor, Armenia și Letonia. 5 victorii, 1 remiză și 2 victorii este bilanțul echipei lui Dalic. Dacă echipa Țării Galilor ar fi reușit să se impună în meciurile cu Armenia și Turcia, echipa croată ar fi urmărit competiția la televizor.

Rezultate Croația în preliminarii:

  • Croația vs Țara Galilor, 1-1;
  • Turcia vs Croația, 0-2;
  • Croația vs Letonia, 5-0;
  • Armenia vs Croația, 0-1;
  • Croația vs Turcia, 0-1;
  • Țara Galilor vs Croația, 2-1;
  • Letonia vs Croația, 0-2;
  • Croația vs Armenia, 1-0;

 

Zlatko Dalic are la dispoziție un lot experimentat, plin cu jucători care activează la echipe cu tradiție: Livakovic (Fenerbahce), Stanisic (Leverkusen), Gvardiol (Manchester City), Brozovic (Al Nasr), Modric (Real Madrid), Kramaric (Hoffenheim), Budimir (Osasuna), M. Pasalic (Atalanta), Sosa (Ajax), D. Vida (AEK Atena), Brekalo (Wolfsburg), Sutalo (Ajax), Kovacic (Manchester City), Barisic (Rangers), Juranovic (Union Berlin) și Petkovic (Dinamo Zagreb). Golgheterul echipei în preliminarii a fost Kramaric, autorul a 4 goluri.

Grupă infernală pentru Croația la Campionatul European de fotbal

Croația a făcut parte din a treia urnă valorică la tragerea la sorți de la Hamburg. Din această cauză va avea de înfruntat Spania și Italia pentru a merge în optimi. Din Grupa B mai face parte și Albania, dar este greu de crezut că aceasta va avea vreun cuvânt de spus.

La pariuri NetBet pentru EURO, Croația primește cota 5.50 pentru a câștiga grupa și cota 1.70 pentru a termina pe primele două locuri. Pentru accederea în optimi sunt favorite Spania, cu cota 1.20, și Italia, cu cota 1.55. Totuși, în Play-Off League A din Nations League, disputat în urmă cu un an, Croația a arătat că poate face față naționalei iberice. După 120 de minute scorul a fost egal, 0-0. Echipa antrenată de Luis de la Fuente a reusit să câștige abia după lovituri de departajare.

Din păcate pentru Zlatko Dalic, veteranul Perisic, legitimat la Tottenham Hotspur, va lipsi de la European. El a suferit o accidentare la ligamentul anterior încrucișat al genunchiului drept și nu mai reprezintă o soluție pentru atacul croat. Mai mult, este posibil ca el să pună capăt carierei în urma acestei accidentări.

Program Croația la Europeanul din Germania:

  • 15 iunie, ora 19:00 – Spania vs Croația, Olympiastadion din Berlin;
  • 19 iunie, ora 16:00 – Croația vs Albania, Volksparkstadion din Hamburg;
  • 24 iunie, ora 22:00 – Croația vs Italia, Leipzig Stadium;

Belgia este la a 3-a prezență consecutivă la EURO

Echipa Belgiei nu a avut emoții în privința calificării la EURO unde a mers braț la braț cu Austria. Suedia, Azerbadjan și Estonia nu au emis pretenții în Grupa F din preliminarii. Sub conducerea italianului Domenico Tedesco, belgienii au terminat grupa neînvinși, acumulând 20 de puncte (6 victorii și 2 remize). Mai mult, ei au înregistrat un golaveraj foarte bun, cu 22 de goluri marcate și doar 4 primite.

Rezultate Belgia în Grupa de calificare la Campionatul European de Fotbal:

  • Suedia vs Belgia, 0-3;
  • Belgia vs Austria, 1-1;
  • Estonia vs Belgia, 0-3;
  • Azerbaijan vs Belgia, 0-1;
  • Belgia vs Estonia, 5-0;
  • Austria vs Belgia, 2-3;
  • Belgia vs Suedia, 1-1;
  • Belgia vs Azerbaijan, 5-0.

Selecționerul italian are o misiune dificilă. Naționala Belgiei a fost considerată printre favoritele competițiilor internaționale din ultimii ani, având avantajul unei generații extraordinare de jucători.  Din păcate, după ce au pierdut finala mică la Mondialul din 2018, jucătorii belgieni au înregistrat un regres care a culminat cu părăsirea Mondialului din Qatar din faza grupelor.

În preliminariile EURO, Tedesco s-a bazat pe un mix interesant de veterani și tineri fotbaliști, dornici de afirmare: Sels (Nothingham), Castagne (Fulham), Vertonghen (Anderlecht), Mangala (Lyon), Onana (Everton), Carrasco (Al Shabab), Trossard (Arsenal), Lukaku (Roma), Doku (Manchester City), Bakayoko (PSV Eindhoven), Batsuay (Fenerbahce), Tielemans (Aston Villa), Faes (Leicester), Theate (Rennes), Openda (Leipzig) sau De Ketelaere (Atalanta). Cu 10 goluri marcate, Lukaku a fost decisiv în obținerea calificării.

Belgia este adversara României în Germania

Suporterii belgieni își leagă speranțele de a 7-a participare la un turneu final european pentru un prim trofeu major cucerit de echipa lor. Speranțele lor sunt cu atât mai vii cu cât vedeta echipei, fotbalistul lui Manchester City, Kevin De Bruyne, și-a revenit după accidentarea care l-a ținut mai multe luni departe de gazon.  Evoluțiile sale la echipa de club sunt încântătoare, chiar dacă nu este 100% din punct de vedere fizic.

Belgia va disputa meciuri în Grupa E de la Europeanul din Germania. Adversare îi vor fi România, Ucraina și Slovacia. Calculele hârtiei îi indică pe belgieni ca favoriți, atât la accederea în optimi, cu cota 1.10 la NetBet Sport, cât și la câștigarea grupei, cu cota 1.40. Belgia este a 7-a favorită la câștigarea competiției, cu cota 15.00, iar Lukaku pleacă cu a 5-a șansă la câștigarea titlului de golgheter, c u cota 21.00.

Program Belgia la Campionatul European de fotbal:

  • 17 iunie, ora 19:00 – Belgia vs Slovacia, Frankfurt Arena
  • 22 iunie, ora 22:00 – Belgia vs Romania, Cologne Stadium (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00 – Ucraina vs Belgia, Stuttgart Arena.