Mișcarea check-raise este una dintre cele mai dure strategii, atât în poker live, cât și în poker online. Aplicată cu moderație, în momente decisive ale jocului, această strategie îți poate aduce plus valoare atunci când deții o mână puternică sau îți poate „arunca” adversarul atunci când încerci un „bluff”.

check-raise în poker

Ce este check-raise în poker?

Check-raise presupune să nu acționezi când îți vine rândul, fără a ieși din joc (check), și să mărești (raise) în cazul în care adversarul pariază (bet). Această tactică este una foarte dură deoarece derutează adversarii. Aceștia pot să creadă că deții o mână puternică atunci când ea este slabă sau marginală, și slabă atunci când este puternică.

Această mișcare este eficientă în Texas Hold’em și poate fi aplicată atât la jocuri cash, cât și la turnee sau sit & go-uri. Ideal este să apelezi la această tactică atunci când ești primul jucător care trebuie să acționeze. Joci check-raise pentru valoare când crezi că ai cea mai bună mână sau pentru un bluff când deții o mână marginală și vrei să-ți faci adversarul să se arunce cu o mână mai bună decât a ta.

Când să folosești strategia check-raise

Este destul de clar că această strategie este recomandată atunci când sunt mai mulți jucători în pot și vrei să crești potul și când lupți doar cu un adversar atunci când încerci o cacealma. Situații când această tactică poate fi deosebit de utilă:

1.     Deții o mână monstru

Atunci când ai o mână foarte puternică îți dorești să implici cât mai mulți adversari în pot. Când îți vine rândul să acționezi dai check. Adversarii vor crede că ai o mână slabă și vor încerca să profite. În plus, dacă mâna ta este cea mai puternică, vei dori ca un eventual bet al unuia dintre adversari să fie plătit și de alții. Raise-ul tău, care ar trebui să fie cel puțin dublul pariului, îi va deruta pe oponenți. Dacă vor avea o mână decentă este posibil să plătească. În cazul în care renunță, îți pregătești următorul bluff.

2.     Încerci o cacealma

Mișcarea poate fi foarte eficientă pentru a-i convinge pe adversari că ai o mână foarte puternică atunci când de fapt ești foarte slab. Trebuie să-ți alegi cu grijă momentul. Ideal ar fi ca acesta să vină după ce ai aplicat strategia și ai ajuns la showdown, iar oponenții cred că apelezi la această mișcare doar când ai cărți foarte bune.

3.     Previi Bluff-ul

Dacă ai aplicat de câteva ori strategia în timpul jocului, ceilalți jucători vor ezita să încerce o cacealma după ce ai dat check. În acest fel îți vei oferi șansa să vezi următoarea carte la un cost scăzut sau fără costuri. În plus vei lăsa impresia că ești un jucător cu experiență.

4.     Când ești primul jucător care acționează

Acțiunea check-raise este mai eficientă atunci când ești primul jucător care trebuie să acționeze. Așteptând acțiunea celorlalți jucători îți evaluezi mai bine șansele și poți acționa în consecință.

5.     Poturi mici

Strategia check-raise tinde să fie mai eficientă atunci când este vorba de poturi mici. Îndeosebi atunci când încerci o cacealma, adversarul poate considera că nu este cazul să riște pentru un pot cu valoare redusă.

Testează eficiența strategiei check-raise în jocurile cash și turneele NetBet Poker!