Într-o lume caracterizată de competitivitate, jocul de poker nu avea cum să facă notă discordantă. Poți câștiga din întâmplare un joc sau două, dar, pentru a deveni competitiv, atât la poker live, cât și la poker online, trebuie să dezvolți în permanență abilitățile și să-ți adaptezi strategia de joc.
Jucătorii care au reușit să se impună la masa de poker au câteva calități în comun. Genetice sau antrenate, acestea sunt cele care fac diferența în turnee sau la mesele cash.
Disciplina de joc – cea mai importantă caracteristică
Este o trăsătură întâlnită la toți marii jucătorii. Aceștia joacă fiecare mână fără a se lăsa influențați de mâinile anterioare. Ei aplică o strategie bazată pe calcule matematice și probabilități, fără a se lăsa influențați de emoții. Ei sunt capabili să evalueze situația de la masă și să-și valorifice inteligența și experiența.
Autocontrolul este o parte importantă a strategiei de joc. Dacă te vei manifesta foarte mult, partenerii de joc vor primi informații care le vor permite să profite de starea ta. Exersând această abilitate, vei fi greu de descifrat, vei ști când să forțezi și când să te retragi și îți vei proteja bankroll-ul.
Răbdarea
În jocul de poker este foarte important să aștepți momentul potrivit pentru a acționa. Cei care se implică în multe poturi își asumă riscuri pe care nu le pot gestiona corect. Un jucător disciplinat va juca mâini cu potențial, își va apăra blind-urile și își va valorifica observațiile de la masă.
Un jucător de poker bun are putere de concentrare și de observare
Atunci când te implici într-o mână trebuie să îi acorzi toată atenția. Adversarii vor încerca să te distragă cu gesturi sau cu diverse strategii. Menținând un nivel de concentrare ridicat îți vei putea adapta strategia de pariere pentru a maximiza rezultatele. Chiar și când nu ești implicat în joc trebuie să fii concentrat. Acesta este momentul în care îți observi adversarii (îi citești). Fiecare observație pertinentă te va ajuta în mâinile viitoare.
Adaptabilitatea
A fi concentrat la joc nu înseamnă a te menține într-un tipar. Sunt jucători la masă care vor „citi” acest tipar și vor profita. Trebuie să fii mereu alert și să-ți adaptezi strategiile în funcție de evoluția mesei. Creativitatea îți va fi un aliat important atunci când este însoțită de riscuri calculate.
În jocul de poker trebuie să înveți din propriile greșeli. Fără a te lăsa copleșit de ele, trebuie să le înțelegi și să iei măsurile necesare pentru a le evita. Recunoașterea greșelilor și găsirea soluțiilor pentru a nu le repeta reprezintă un pas important în evoluția ca jucător de poker.
Gândirea strategică
În jocul de poker nu este nimic întâmplător. Jucătorii care nu și-au dezvoltat o strategie eficientă, pe care să o adapteze în funcție de realitatea de la masă, au șanse mici pentru a reuși. Mișcările pe care le vei iniția trebuie să aibă rezultate imediate la masă, dar trebuie să pregătescă și viitoare acțiuni. Unele dintre hotărârile pe care le iei trebuie doar să inducă oponenții în eroare. Cu cât ești mai greu de prezis, iar deciziile tale sunt cele corecte, cu atât vei obține rezultate mai bune.
Pasiunea și dorința de a învăța
Este greu să joci poker ca un robot, chiar dacă recomandăm să iei decizii în baza unor calcule matematice. Pentru a reuși să devii un jucător respectat, trebuie să îți manifești pasiunea pentru poker. Doar așa vei fi motivat să îi dedici mult din timpul tău pentru a te antrena și pentru a învăța. Pentru că studiul continuu stă la baza formării tale.
Curajul calculat
Să te arunci cu capul înainte la masa de poker este una dintre cele mai mari greșeli. Este bine să ai o atitudine pozitivă, dar trebuie să-ți dozezi intensitatea pariurilor. La masa de poker nu trebuie să îți fie frică să pierzi. Atunci când este cazul, trebuie să faci mișcarea corectă, chiar dacă este posibil să te coste. Dacă joci ce trebuie, cu siguranță vei fi câștigător data viitoare.
Gestionarea fondurilor
În turnee sau la mese cash, gestionarea fondurilor este foarte importantă. Mulți jucători studiază acest aspect. Alegerea mizelor și momentul în care riști sunt foarte importante. Spre exemplu să presupunem că ești într-un turneu și ai perechea de top, iar adversarul tău este foarte agresiv. Ai constatat că el joacă tare doar mâini puternice. Dacă turneul este fără rebuy, recomandat este să aștepți o altă înfruntare. Dacă ai posibilitatea să te reînscrii în turneu și dispui de fondurile necesare, îl poți verifica plătindu-l.
Acestea sunt câteva dintre cele mai comune trăsături ale unui jucător de poker de succes. Pentru a le dezvolta, fiecare dintre ei a investit timp pentru exercițiu și studiu. Simți că ești gata să intri în joc? Testează-ți cunoștințele și abilitățile la mesele cash și în turneele de la NetBet Poker!