Tunurile de aer condiţionat de pe stadioanele din Qatar funcţionează!
Şi în finalul lunii noiembrie, temperaturile trec lejer de 30 de grade Celsius la umbră în timpul zilei. De exemplu, înainte de turneu, termometrele digitale din oraş indicau 35-36 de grade. Organizatorii au promis faptul că în stadion temperatura va fi ideală pentru fotbal şi, după primele două meciuri de la turneul final, pare că se ţin de cuvânt.
Pe toate cele opt arene de la Campionatul Mondial au fost montate adevărate tunuri cu aer condiţionat. Ele sunt poziţionate la marginea terenului, dar şi în înaltul tribunei, astfel încât jucătorii şi fanii să aibă cele mai bune condiţii în timpul partidelor. Asta în condiţiile în care toate stadioanele sunt deschise.
Temperatură ideală la meciurile de la CM 2022
FANATIK a fost în tribune la primele două meciuri ale Campionatului Mondial şi organizatorii se ţin de cuvânt până acum. Luni, în jurul orei 15:30, temperaturile din Doha depăşeau 30 de grade, însă în interiorul arenei, acestea au scăzut simţitor, în jurul valorii de 25 de grade. Şi vorbim de stadionul Khalifa International, cu 45.000 de locuri.
Pe lângă faptul că tunurile cu aer condiţionat sunt silenţioase, ele produc foarte mult aer rece, pe care l-am simţit pe propria piele şi recunosc, eram puţin sceptic în ceea ce priveşte aceste promisiuni, avâând în vedere că misiunea este să producă răcoare într-un uriaş spaţiu deschis, unde intră şi căldură.
Aşadar, cel puţin până acum, în ceea ce priveşte problema aerului condiţionat, organizatorii s-au ţinut de cuvânt. În arene este răcoare, temperatura fiind ideală pentru fotbal. Stadioanele sunt, într-adevăr la cele mai înalte standarde, însă rămâne de văzut cum vor reuşi să profite qatarezii de infrastructura pe care au construit-o pentru acest turneu final. Fotografilor li s-a reamintit să aibă şi o haină mai groasă pentru că sunt cei mai expuşi în faţa aparatelor de aer condiţionat.
Qatarezii au şi alte provocări de rezolvat! 1,5 milioane de fani ai fotbalului să poată circula fluent între stadioane
Însă, deocamdată suntem abia la început. Iar provocările organizării unei astfel de competiţii sunt uriaşe, în special din punct de vedere logistic, pentru că sunt mulţi fani care participă la mai multe meciuri în aceeaşi zi. Iar pentru asta transportul trebuie să fie strună. Pentru că, că, un oraş cu 2,5 milioane de locuitori mai primeşte alţi 1,5 milioane de turişti.
Iar aceşti turişti trebuie să se poată mişca între cele opt arene din Doha şi împrejurimi. Accesul în arene se face uşor, fiind multe puncte de control la stadion. Fanii sunt controlaţi ca şi la urcarea în avion, în momentul în care vor să intre în incinta arenei, măsurile de securitate fiind draconice.
Există mulţi agenţi de ordine, dar şi mulţi voluntari, care îi îndrumă pe fani astfel încât accesul, atât în arenă, cât şi în mijloacele de transport în comun să se desfăşoare fără incidente. Qatarezii pun un mare preţ pe disciplină, acesta fiind şi unul dintre motivele, nespuse, pentru care au interzis alcoolul în jurul stadioanelor. Ar fi fost mult mai greu de controlat mulţimile.
Fanatik Powered by NetBet îți aduce luna aceasta detalii la cald relatate de reporterul nostru la Cupa Mondială din Quatar, Marian Popovici. Urmărește postările și află detalii în excusivitate din culisele sportului rege!